Japanse scholieren in het ziekenhuis na eten ‘super pittige’ chips

Veertien middelbare scholieren in Tokio zijn opgenomen in het ziekenhuis nadat ze ‘super pittige’ aardappelchips hadden gegeten, aldus de politie. Ongeveer 30 scholieren aten de pittige snacks nadat een van hen ze dinsdag mee naar school had genomen, zo meldden Japanse lokale media.

Al snel begonnen sommigen van hen te klagen over misselijkheid en acute pijn rond hun mond, wat leidde tot noodoproepen naar de brandweer en politie.

De 13 meisjes en een jongen die naar het ziekenhuis werden gebracht, waren bij bewustzijn en hadden naar verluidt lichte symptomen.

Het bedrijf dat de snack maakt, Isoyama Corp, heeft een verklaring uitgegeven waarin het zijn excuses aanbiedt voor ‘enig ongemak’ voor klanten en de scholieren een spoedig herstel wenst. De website van het bedrijf staat vol met waarschuwingen voor degenen die de chips willen proberen. Het “verbiedt” mensen onder de 18 om de chips te eten die “R 18+ curry chips” worden genoemd.

De pittigheid komt van de krachtige “ghost pepper”, die wordt gekweekt in het noordoosten van India, waar het bekend staat als bhut jolokia.

error: Kopiëren mag niet!