A20 en DOE Stapelen stemmen (en geloof)

In de wondere wereld van de Surinaamse politiek hebben de partijen A20 (Alternatief 2020) en DOE (Democratie en Ontwikkeling in Eenheid) besloten om samen naar de verkiezingen van 2025 te trekken. Dit dynamische duo, of laten we zeggen wonderlijke duo, weet mogelijk meer van hemelse steun dan van aardse politiek.

Steven Reyme, de grootmeester van A20, wist in 2020 maar liefst 4.501 stemmen te bemachtigen. DOE, onder leiding van de inmiddels fabelachtige Carl Breeveld, bracht het tot 2.375 stemmen. Een succes op zichzelf als je het met een korreltje zout neemt.

DOE, opgericht in 1999, had ooit zijn gloriedagen met een piek van 12.095 stemmen in 2010. Maar oh wee, de politieke nachtmerrie die de regering-Bouterse heette, liet DOE weggevaagd door hun eigen falen. Minister Dodson weigerde zijn functie op te geven toen de partij brak met de coalitie – een meesterklasse in politieke koppigheid.

Met een stevige christelijke oriëntatie hopen A20 en DOE dat God zelf hen zal verheffen boven de politieke puinhopen. Het recente kiesstelsel biedt hen een heuse mogelijkheid: een goddelijke optelsom van stemmen.

Als ware geloof strijders, vertrouwen ze op de hemelse hulp en de godvrezende Surinaamse bevolking. Geen wonder dat het geluid van spontane amen’s door de lucht klinkt.

Wie weet, misschien leidt dit goddelijke duo ons naar een betere toekomst, of op zijn minst naar nieuwe politieke satire. Want, zoals een visioen ons ooit leerde, niet elke kandidaat voorspeld door God vindt zijn weg naar het presidentiële paleis.

error: Kopiëren mag niet!