Dagelijkse gewoonten om het risico op borstkanker te verlagen

Het volgen van bepaalde dagelijkse gewoonten kan helpen het risico op borstkanker te verlagen. Een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, bonen, en volle granen kan een goede preventieve maatregel zijn. Beperk daarnaast alcoholgebruik tot maximaal één drankje per dag voor vrouwen om het risico met slechts een lichte verhoging te beperken. Roken verhoogt het risico, vooral bij jongere vrouwen, dus stoppen met roken is cruciaal.

Ken uw borstweefsel; ‘dichte’ borsten verhogen het risico en maken detectie van abnormale cellen moeilijker. Regelmatige lichaamsbeweging (150 minuten matig of 75 minuten intensief per week) helpt ook. Behoud een gezond gewicht om extra risico te vermijden, vooral na de menopauze.

Hormonale anticonceptie en hormoonsubstitutietherapie kunnen het risico op borstkanker iets verhogen, dus overleg met uw arts over de beste opties. Een vezelrijk dieet kan extra bescherming bieden, evenals het vermijden van blootstelling aan overmatig licht ’s nachts, wat de productie van het hormoon melatonine kan verstoren.

Deze preventieve maatregelen kunnen de kansen op het ontwikkelen van borstkanker aanzienlijk verkleinen en bijdragen aan een gezonder leven.

error: Kopiëren mag niet!