“Waarschuwen telt niet meer, overtreders van dumpen van afval zullen geld neertellen”

Heel vaak heeft de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, waarschuwingssignalen afgegeven aan burgers die zich schuldig maken aan het illegaal dumpen van vuil. Ondanks deze waarschuwingen blijven sommige individuen zich schuldig maken aan deze verwerpelijke daad. De districtscommissaris  zal niemand meer waarschuwen en gelijk hardhandig optreden en boetes opleggen conform de artikelen 39 en 39a van de Politiestrafwet.

Na een ingekomen klacht van de bewoners in de omgeving van de Koperstraat omtrent een grote hoop huishoudelijk afval nabij een appartementencomplex en supermarkt is terstond opgetreden door de afdeling Milieu, Gezondheid en Duurzaamheid van het commissariaat.

De eigenaar van het pand is opgespoord en aangemaand alles gelijk op te ruimen. Het gaat om een hoog gebouw met een groot aantal kamers die verhuurd worden aan overwegend buitenlanders. De troep is intussen opgeruimd. De eigenaar is verder aangemaand om meerdere vuilcontainers aan te schaffen en de afvalverwerking via een particulier bedrijf ter hand te nemen. Het afval dient meerdere malen per week afgevoerd te worden. Bij herhaling van de vervuiling zal onherroepelijk een fikse boete worden opgelegd.

Het illegaal dumpen van vuil is een ernstig probleem dat niet alleen het milieu schaadt, maar ook de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap in gevaar brengt. Door vuilnis op straten, in parken en in waterwegen te dumpen, creëren deze overtreders niet alleen een onaangename omgeving, maar ook potentiële gezondheidsrisico’s.

Het is belangrijk dat burgers zich bewust worden van de impact die hun acties hebben op het milieu en de gemeenschap als geheel. Door samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor ons afval, kunnen we een schonere en gezondere leefomgeving creëren voor iedereen.

Districtscommissaris Bhola roept dan ook alle burgers op om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de regels en voorschriften met betrekking tot afvalverwerking. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze gemeenschap vrij is van vuil en dat we trots kunnen zijn op onze omgeving. Laten we samenwerken aan een schonere en gezondere leefomgeving voor ons allemaal”, aldus de districtscommissaris.

CS

error: Kopiëren mag niet!