Braziliaanse onderzoekers ontdekken dinosaurusfossiel na hevige regenval in Rio Grande do Sul

Een team van Braziliaanse wetenschappers heeft een gefossiliseerd skelet ontdekt van wat zij geloven dat een van ’s werelds oudste dinosaurussen is, nadat hevige regenval in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul het natuurlijke erosieproces versnelde.

Het fossiel dat naast een stuwmeer in de gemeente Sao Joao do Polesine is gevonden, is ongeveer 233 miljoen jaar oud, volgens paleontoloog Rodrigo Temp Müller, die het team van de Federale Universiteit van Santa Maria leidde dat de botten in mei vond.

De onderzoeker gelooft dat de dinosaurus leefde tijdens het Trias, toen alle continenten deel uitmaakten van één landmassa genaamd Pangea. Er wordt gedacht dat dinosaurussen zich voor het eerst in die tijd hebben ontwikkeld.

Het fossiel dat in Rio Grande do Sul is ontdekt, behoort tot de groep Herrerasauridae, een familie van dinosauriërs die vroeger over gebieden zwierf die nu het huidige Brazilië en Argentinië vormen, volgens een informatieblad over de ontdekking dat met The Associated Press is gedeeld.

error: Kopiëren mag niet!