Recordbrekende tour Taylor Swift heeft één fout: problemen met merchandise

In de wereld van popicoon Taylor Swift lijkt alles perfect. Ze is nu miljardair. Ze heeft een charismatisch vriendje, Travis Kelce, Kansas City Chiefs, die op zichzelf al een ster is. Haar meest recente album, Tortured Poets Department, brak alle streamingrecords toen het debuteerde. Swift’s The Eras concerttour kent ongekend succes. In de VS droeg het ruim 4 miljard dollar bij aan het bbp van het land.

In Groot-Brittannië verkocht ze een onvoorstelbaar aantal acht optredens in het Wembley Stadion, wat naar verwachting zal resulteren in een boost van meer dan $1 miljard aan het Britse BBP. Er zijn zelfs zorgen dat haar concerten in de EU regionale inflatie zouden kunnen aanwakkeren.

Merchandise is een ander hoogtepunt van het Swift-universum. Vorig jaar genereerde The Eras-merchandise een omzet van $200 miljoen. Maar koopwaar is een van de weinige zwakke punten in het verder onneembare Swift-fort.

Eerder dit jaar heeft Axios verschillende klachten van Swift-fans gedetailleerd beschreven, waaronder vertragingen bij de verzending, artikelen van lage kwaliteit, trage terugbetalingen en lange rijen bij persoonlijke evenementen. Evenementen in stadions en vergelijkbare locaties vormen een unieke uitdaging bij het verkopen van merchandise, vooral wanneer de vraag buiten de hitlijsten ligt, zoals bij de concerten van Swift het geval lijkt te zijn.

De implicaties gaan verder dan alleen de tour van Swift. Deze zelfde technologie begint nu al de manier te veranderen waarop merchandise wordt verkocht tijdens concerten en sportevenementen. Tijdgevoelige winkelomgevingen met veel verkeer zouden allemaal kunnen profiteren van een snellere doorvoer.

error: Kopiëren mag niet!