SHTTC reikt certificaten uit aan nieuw getrainde lifeguards

Op initiatief van het ministerie van Toerisme, Communicatie en Transport (TCT) is in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) een lifeguard-training gegeven in het Overbridge Resort. 25 deelnemers van 11 oorden in Para ontvingen woensdag hun certificaat.

Met deze training wordt beoogd om de bezoekers van de zwemoorden in het district Para tijdens de vakantiepiekperiode veiligheid en zekerheid te garanderen. 

Door personeelsverloop is er een constante behoefte aan nieuwe trainingen en opfriscursussen. Dit jaar zijn 25 mensen getraind, afkomstig van verschillende oorden, waaronder Overbridge, het Jan Starke Opleidingscentrum (Zanderij I), Junglekamp Carolina, Servinio Waterpark, Dakaboera, Hiwa Forest, SWOS Recreatie Centrum, Isri Kokro en Relax Park. 

De training wordt gezien als cruciaal, vooral tijdens de piekperiodes waarin de resorts druk worden bezocht. Het zorgt ervoor dat er gekwalificeerde mensen beschikbaar zijn om in geval van nood eerste hulp te bieden.

De training omvatte voornamelijk EHBO en reddend zwemmen, waarbij de deelnemers leerden hoe ze drenkelingen uit het water kunnen redden en welke stappen ze moeten nemen om een drenkeling te redden.

error: Kopiëren mag niet!