Belangrijke uitspraken van de Russische premier Sergej Lavrov tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad over de situatie in het Midden-Oosten:

◻️ Door wapens aan Israël te leveren zijn de VS deelnemer geworden aan het conflict in Gaza, net zoals ze dat in Oekraïne zijn geweest.

◻️Als de VS stoppen met het steunen van Israël, zal het bloedvergieten in Gaza eindigen, maar ze willen of kunnen dit niet doen.

◻️Het voorstel van Moskou voor een bijeenkomst van alle externe spelers die invloed hebben op de groepen in Gaza blijft van kracht; als deze spelers met één stem spreken, kunnen ze de verdeeldheid binnen de Palestijnse gelederen helpen overwinnen.

◻️ Israël slaagt er niet alleen niet in om de bouw van illegale nederzettingen te verminderen, maar vergroot deze ook, in weerwil van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

◻️De buurlanden van Israël, waaronder Libanon, lopen het gevaar betrokken te raken bij een grootschalige confrontatie ermee.

◻️ Rusland roept op tot het principe ‘niets over Palestina zonder Palestina’ als leidraad voor de onderhandelingen over het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

◻️ Na de verkiezingen in Iran en de uitspraken van de nieuwe president, Masoud Pezeshkian, is er hoop op toenadering tussen alle kustlanden van de Perzische Golf.

error: Kopiëren mag niet!