Tweede Kamerleden willen opheldering van minister over extreme hoge ticketprijzen naar Suriname

De Tweede Kamerleden Raoul White en Habtamu de Hoop (beide van de PvdA/GroenLinks-fractie) hebben minister Barry Madlener van Infrastructuur en Waterstaat deze week schriftelijke vragen gesteld over de extreem hoge ticketprijzen voor de lijnvlucht Amsterdam-Paramaribo. 

Volgens beide politici zijn er al geruime tijd klachten en ontevredenheid over die prijzen. De verbinding tussen Nederland en Suriname op diverse beleidsterreinen, zoals economisch, sociaal, maatschappelijk etcetera, staat volgens de twee Kamerleden hierdoor onder druk.

“Dit moet anders!!”, aldus White en De Hoop, die vinden dat het in 

in samenwerking met Suriname snel goede beleidsafspraken moeten komen die het verkeer tussen de twee landen gaat bevorderen.

De Tweede Kamerleden vragen of de minister bekend is met de vaak extreem hoge ticketprijzen voor vliegreizen naar Suriname en of hij weet waarom een vlucht naar Suriname twee tot vier keer duurder is dan een vergelijkbare vlucht naar Aruba of een andere bestem ming in het Caribisch gebied.

White en De Hope vragen zich ook af of er wellicht extra kosten zijn die de hoge prijs rechtvaardigen “of is er sprake van kartelvorming?” “Bent u bereid hier onderzoek naar te (laten) doen?”

De Kamerleden vragen minister Madlener ook of hij bereid is om in te grijpen als er sprake is van extreem hoge tarieven.

Verder wordt de bewindsman gevraagd of hij de mening deelt, dat bestemmingen waar veel Nederlanders een sterke band mee hebben van grotere maatschappelijke waarde zijn, dan een bestemming waar alleen overstappers worden opgepikt? 

Tot slot vragen de twee Kamerleden of de minister hun vragen wil beantwoorden voor het volgende commissiedebat Luchtvaart op 24 oktober.

error: Kopiëren mag niet!