DNA-lid Sadie wil eis voor recreatieruimte bij verkavelingsprojecten bij wet vast te stellen

Het Assemblelid Ann Sadi (NDP) heeft tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee dinsdag het idee geopperd om de eis voor het reserveren van recreatieruimte bij het verstrekken van verkavelingsvergunningen, bij wet vast te stellen. 

Bij het verstrekken van verkavelingsvergunningen door de overheid wordt van de verkavelaar geëist. dat er ruimte wordt gereserveerd voor sport en recreatie. Bij grote verkavelingsprojecten van zowel de overheid als particulieren worden inderdaad ruimtes gereserveerd voor sport en recreatie.

Wat echter daarna gebeurt is, dat de gronden die daarvoor zijn gereserveerd door derden worden aangevraagd voor andere doeleinden. Dat zou nu het geval zijn bij het woonproject Richelieu in Commewijne. Sadi vindt dit onkan, omdat het project te Richelieu een kinderrijk woongebied is. Hoe vaak  moeten kinderen in woonbuurten niet op straat spelen, omdat er geen sport- en recreatiefaciliteiten zijn?

Van het project Richelieu zegt ze vernomen te hebben, dat gronden die bestemd zijn voor sport en recreatie door stichtingen zouden zijn aangevraagd. Aan de verantwoordelijke ministers in de regering doet ze een dringend beroep om desbetreffende grondaanvragen niet goed te keuren. En mochten de gronden al zijn uitgegeven, vindt het Assembleelid dat die ingetrokken moeten worden. 

Dergelijke gevallen doen zich vaker voor, met als gevolg dat de jeugd in kinderrijke woonbuurten verstoken is van sport en recreatie. Om dit te voorkomen oppert Sadi het idee om de eis voor recreatieruimtes bij verkavelingsprojecten bij wet vast te stellen. Zo wordt voorkomen dat grond dat voor sport en recreatie bestemd is een andere bestemming krijgt.

error: Kopiëren mag niet!