Zeldzame rode panda onder 87 dieren in beslag genomen van smokkelaars op Thaise luchthaven

Thaise douanebeambten hebben zes Indiërs gearresteerd voor een poging om een ​​rode panda en 86 andere dieren het koninkrijk uit te smokkelen, waaronder slangen, papegaaien en varanen, meldden ambtenaren woensdag.

De illegale verzameling werd ontdekt, verstopt in de ingecheckte bagage van de verdachten op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, toen ze probeerden naar Mumbai te vliegen.

Thailand is een belangrijk doorvoerpunt voor smokkelaars in de illegale handel in wilde dieren, die de dieren vaak verkopen in China en Vietnam, hoewel de laatste jaren de handel naar India is toegenomen.

“We hebben ontdekt dat de dieren 29 zwarte keelvaranen, 21 slangen, 15 vogels, waaronder papegaaien omvatten — in totaal 87 dieren. De dieren waren verstopt in de bagage,” aldus de douane in een verklaring.

Foto’s die door het departement zijn vrijgegeven, tonen de rode panda – een bedreigde diersoort – die uit een rieten mand gluurt, en een papegaai die opgesloten zit in een plastic bak met grof geboorde luchtgaten in het deksel. De verdachten riskeren maximaal 10 jaar gevangenisstraf of vier keer zoveel invoerrechten.

De handel in wilde dieren is uitgegroeid tot de vierde grootste illegale handel ter wereld, met een geschatte waarde van $ 100 en $ 150 miljard per jaar.

error: Kopiëren mag niet!