“Met vakantiegeld ga ik mijn schulden betalen”

“Met vakantiegeld ga ik mijn schulden betalen”, zegt Kamini, een leerkracht van een lagere school tegen Dagblad Suriname. Zij geeft aan dat zij vroeger heel enthousiast uitkeek naar de storting van haar vakantiegeld in juli, omdat zij hierdoor wat leuke spullen voor haarzelf en kinderen kon gaan kopen.

“Maar nu is verwennen nauwelijks mogelijk. Ik heb, doordat alles steeds duurder wordt en mijn salaris minder waard is, in de afgelopen periode moeten lenen. Nu ik het vakantiegeld ga ontvangen, zal ik dat dus moeten gebruiken om mijn schulden terug te betalen. Ik zal maar moeten uitkijken naar volgend jaar indien ik geen schulden meer heb”, vertelt de leerkracht.

Vincent, die politieagent van beroep is, heeft al plannen gemaakt om een periode te kunnen genieten met zijn gezin. “Ik heb mijn vrouw en kinderen al beloofd dat wij  uit gaan eten en dat ze zichzelf mogen trakteren met kleren en schoenen. Als politieagent verdien ik niet zo slecht, maar de steeds maar stijgende prijzen maken het wel moeilijker in het land. Dus het is nu wel een opluchting voor een korte periode om even niet daaraan te denken en iets te kunnen doen. Belangrijk is dat mijn gezin een smile op hun gezicht krijgt”, geeft de politieman aan.

Ook Negesty, een ambtenaar op een ministerie, geeft aan dat zij genoodzaakt is haar salaris voor schulden aan te wenden. “Ik moest enkele maanden terug wat geld bij een oom lenen, omdat mijn auto kapot was en ik het dringend moest maken om naar het werk te kunnen. Dus leende ik wat geld bij hem. Mijn oom heeft het al niet breed en hij heeft zijn geld ook nodig, dus komt het toch goed uit dat ik hem terug kan betalen. Belangrijk is dat ik verdien en mezelf altijd nog een dagje kan verwennen wanneer ik wat extras verdien”, aldus Negesty.

TM

error: Kopiëren mag niet!