Gebrek aan eenduidig beleid en visie bij de regering

Sinds het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk blijkt steeds weer dat er geen eenduidigheid in het beleid is. Wat er precies intern gebeurt, blijft onduidelijk, maar naar buiten toe zien we discrepanties. Vicepresident Ronnie Brunswijk klaagt dat hij geen middelen ontvangt van het ministerie van Financiën, terwijl president Santokhi beweert dat iedereen middelen krijgt. Minister van Financiën zegt echter dat er een financieel probleem is.

Angelique Del Castillo de voorzitter van DA’91 geeft haar opvatting erover aan Dagblad Suriname:

“Dit gebrek aan eenduidigheid is uiterst ongezond en belemmert de ontwikkeling, omdat er geen consistente richting is. Het verkavelen van ministeries en de focus op “mijn ministerie” versus “jouw ministerie” is vernietigend voor de samenleving. Eenheid in beleid en leiderschap ontbreekt, wat leidt tot stagnatie en bestuurlijk falen. De bevolking is de dupe van deze situatie.”

“Wat nodig is, is een gezamenlijke visie en programma voor de komende vijf jaar, waarbij iedereen betrokken is en ondersteund wordt. Middelen moeten op basis van gezamenlijke prioriteiten en profielen worden toegewezen. Een realistische begroting, gebaseerd op verwachte inkomsten en tijdschema’s, is cruciaal. Het huidige beleid, vol inconsistenties en ad-hoc beslissingen, moet plaatsmaken voor een voorspelbaar en transparant beleid. DA’91  pleit voor een gedeelde visie en prioriteiten, waarbij elk ministerie hetzelfde gezamenlijke doel nastreeft.” 

“Het ministerie van Financiën moet weten waar de prioriteiten liggen en middelen toewijzen ongeacht welk ministerie erbij betrokken is. Zo voelt iedereen binnen de regering zich medeverantwoordelijk voor de plannen, uitvoering en succes.”

error: Kopiëren mag niet!