ABOP en PL fuseren en ondergaan naamsverandering  

Er is een nieuwe partij in het leven geroepen, de ABOP-PL. Dit staat voor Alternatief voor het Bevorderen van Ontwikkeling, Productiviteit, Participatie van alle Landgenoten. Dit is de gefuseerde partij die voortkomt uit de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) van Ronnie Brunswijk en de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. 

Senior Somohardjo heeft de bekendmaking gedaan tijdens een persconferentie. De melding van de fusie had Dagblad Suriname al eerder wereldkundig gemaakt. De nieuwe partij is formeel al opgericht en er is een voorlopig bestuur aangesteld. Uit goed geïnformeerde bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen, dat er hard wordt gewerkt aan het rond krijgen van alle wettelijke vereisten om mee te kunnen doen aan de verkiezingen van 2025.

Indien alles volgens programma verloopt, zal op 5 december een partijcongres worden gehouden om de structuren op de hoogte te stellen van de bereikte resultaten over de samenwerking tussen de PL en de ABOP. 

ABOP-voorzitter Brunswijk heeft meerdere malen de bewoners van het binnenland opgeroepen om een eenheid te vormen. PL topman Somohardjo is op zijn beurt verder en gaf aan dat de Javanen en marrons samen goed zijn voor 100,000 stemmen. Brunswijk stelde, dat de ABOP een sterke politieke basis heeft in het binnenland van Suriname. Het is volgens hem van belang om te bundelen, om zodoende het maximale te realiseren.  

error: Kopiëren mag niet!