PL-voorzitter Paul Somohardjo: “HVB stelt niks voor”

“De Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) stelt niets voor.” Deze mening is Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo toegedaan. Volgens hem is de achterban van de partij, die na de verkiezingen van 2015 weggelopen was uit de PL, al teruggekeerd.

Somohardjo geeft aan dat de HVB’ers niets hebben kunnen betekenen voor de achterban. Hij doelde tegenover lokale media op de vooral Javaanse achterban van de partij. “Op enkele bevorderingen na hebben ze niets kunnen betekenen”, sprak de veteraan politicus. 

De HVB ontstond nadat onder andere voormalig parlementariër Raymond Sapoen, ooit eens de zogenaamde kroonprins van de PL, ervoor koos om uit de PL fractie te stappen en zelfstandig te opereren in de Nationale Assemblee. Mike Noersalim, voormalig minister van Binnenlandse Zaken werd voorzitter van de HVB en na Sapoen politiek leider.

Onlangs is de HVB een overeenkomst met de Nationale Democratische Partij (NDP) aangegaan voor de verkiezingen van 2025. De NDP mag rekenen op de ondersteuning van de HVB, Nieuw Suriname en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO). Deze drie partijen gaan onder de vlag van de paarse partij de verkiezingen van volgend jaar in.

Bij de ondertekening werd aangegeven dat de vier individuele partijen hun eigen identiteit zullen blijven behouden. Somohardjo is ondanks deze ontwikkeling ervan overtuigd dat de Javaanse kiezers zullen kiezen voor de PL. Zowel Paul als zoon Bronto Somohardjo hebben diverse malen opgeroepen tot de eenheidsbeweging Wong Jowo (Eenheid onder Javanen).

error: Kopiëren mag niet!