Maduro’s rivaal belooft ‘regering voor iedereen’ als hij verkiezingen Venezuela wint

De zacht sprekende zeventiger die op het punt staat Venezuela naar een nieuw politiek tijdperk te leiden, heeft beloofd een land van welvaart, democratie en vrede te bouwen als hij tot president wordt gekozen, en heeft gezworen te regeren voor alle burgers – inclusief aanhangers van zijn autoritaire rivaal Nicolás Maduro.

Gepensioneerd diplomaat Edmundo González Urrutia leidt de peilingen voor de presidentsverkiezingen op 28 juli, ondanks dat hij nooit een gekozen ambt heeft nagestreefd en tot voor kort onbekend was bij kiezers.

De 74-jarige kandidaat zegt in The Giardian, dat zijn transformatie op latere leeftijd van gepensioneerd ambassadeur tot de mogelijke toekomstige leider van het land met ’s werelds grootste bewezen oliereserves als een verrassing was gekomen.

“De waarheid is dat ik absoluut geen plannen had om presidentskandidaat te worden … laat staan ​​om president te worden”, zei González, die met pensioen ging nadat hij van 1998 tot 2002 ambassadeur van Venezuela in Buenos Aires was geweest.

error: Kopiëren mag niet!