Regering herinnert vakbonden aan afgesproken persstilte

Naar aanleiding van de recente publicaties van de CLO en de Veiligheidsbonden in de media, waarin zij inhoudelijk zijn ingegaan op de onderhandelingen die momenteel gaande zijn tussen de vakbonden en de regering, wenst president Chandrikapersad Santokhi hen te herinneren aan de persstilte die op 24 juni met partijen was overeengekomen. Deze persstilte zou volgens de gemaakte afspraken tot eind juli in acht worden genomen, aldus Jason Saiman, woordvoerder van de president. 

Tijdens een vergadering op 4 juli op het Kabinet van de President waren partijen het eens met de meeste voorstellen die zijn gedaan en dat er voor eind juli 2024 de overige kwesties uitgewerkt zouden worden om tot een goed resultaat te komen in landsbelang.

Het staatshoofd heeft een clusterteam van ministers samengesteld, bestaande uit de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Ruimtelijke Ordening en Milieu en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, om de technische teams met betrekking tot de EBS-tarieven verder te leiden.

De president heeft medegedeeld dat de tarieven zoveel mogelijk dragelijk moeten worden gemaakt voor de samenleving, dat ze ook passen binnen de financiële realiteit van het bedrijf, waarbij het bedrijf geen verliezen lijdt, en dat de sociaal kwetsbare groepen beschermd zullen worden door middel van subjectsubsidie.

Na de vergadering van 4 juli moeten partijen weer bijeenkomen en binnen een tijdlijn van twee weken voorstellen doen die goed uitkomen voor de werknemers en draaglijk zullen zijn voor de economie van ons land.

error: Kopiëren mag niet!