Kabinet Vicepresident overhandigt hamermolens aan dorpen aan Boven Suriname

Ondernemerschap onder vrouwen stimuleren, is prioriteit bij het directoraat Beleidsuitvoering, Monitoring en Evaluatie (BME) van het Kabinet van de Vicepresident. In dit kader zijn in een handelszaak in Paramaribo op vrijdag 12 juli twee zogenoemde hamermolens overhandigd aan twee vrouwen van de dorpen Ston Huku en Bendi Watta, gelegen aan de Boven Suriname. 

De vrouwen zullen in hun dorpen als beheerders van de machines optreden. Een demonstratie vond plaats onder toeziend oog van onder andere dorpskapitein Erwin Adame. 

Het ligt in de bedoeling om andere vrouwen in de gelegenheid te stellen hun cassave, maripazaden en pomtayer veilig en snel te laten malen. Met deze machines zal het productieproces van eindproducten minder tijd en energie vergen.

De vicepresident heeft in 2022 het beleidsprogramma Duurzame Ontwikkeling en Armoedebestrijding (DOA) geïnitieerd op het directoraat BME. Via dit programma vindt doelgerichte armoedebestrijding plaats.

De dorpen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines en de kosten daarvan. Gebruikers zouden een kleine vergoeding kunnen betalen. Het plan is om meer dorpen van een hamermolen te voorzien.

error: Kopiëren mag niet!