“Bolivia’s toetreding tot Mercosur is een historisch feit” 

Met zijn volledige toetreding tot de Zuidelijke Gemeenschappelijke Markt (Mercosur) zal Bolivia “een nieuw tijdperk van regionale integratie” markeren, zei de minister van Buitenlandse Zaken, Celinda Sosa, zondag.

“Deze toetreding zal niet alleen voordelen opleveren op economisch gebied, maar nu zijn alle Bolivianen als volwaardig lid burgers van Mercosur, wat een nieuw tijdperk van bilaterale en zelfs regionale integratie zal markeren”, legde zij uit tegenover Bolivia TV.

De minister zei ook, dat de toetreding van het land tot dit belangrijke zuidelijke blok een historisch feit is en een “zeer belangrijk scharnierpunt in de regionale integratie” vormt. “Dit proces van ratificatie van de toetreding tot Mercosur geeft Bolivia werkelijk veel kansen, waarvoor we zeer dankbaar zijn. Alle landen die lid zijn van Mercosur hebben deze toetreding geratificeerd”, merkte zij op.

Eerder werd de toetreding van Bolivia geratificeerd door de staten die partij zijn: Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay.

error: Kopiëren mag niet!