WisKids Event in Paramaribo: Spelenderwijs wiskunde ontdekken

Paramaribo staat van vandaag, dinsdag 16 juli, tot en met 18 juli, in het teken van wiskunde tijdens het WisKids Event, speciaal georganiseerd voor leerlingen van 12 tot 15 jaar in het G-Art Blok aan de Verlengde Keizerstraat.

Tijdens dit evenement zullen jongeren te zien krijgen dat wiskunde niet alleen uitdagend, maar ook ontzettend leuk kan zijn. Het WisKids Event maakt spelenderwijs duidelijk dat wiskunde overal om ons heen is. Vaak zien leerlingen wiskunde als moeilijk en abstract, maar dit evenement toont aan dat het ook anders kan. Door middel van verschillende activiteiten en spelletjes zal duidelijk gemaakt worden dat we elke dag met wiskunde bezig zijn.

Tijdens de officiële opening vindt ook de presentatie van 20 wiskundevideo’s en een wiskundegame voor Android mobiele telefoons plaats, gericht op leerlingen van leerjaar 9. De inhoud voor de productie van de video’s en de game is samengesteld met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, enkele scholen en de inzet van ervaren wiskundeleraren. De video’s zijn ontwikkeld om op een innovatieve manier extra steun te bieden bij wiskunde, terwijl de game leerlingen op een speelse manier moet uitdagen en motiveren hun wiskunde vaardigheden te verbeteren. Beide producten richten zich op onderdelen waar leerlingen vaak het meest hulp bij nodig hebben, zoals breuken, hoeken, oppervlakte en omtrek van driehoeken, de distributieve eigenschap en bewerkingen met negatieve en decimale getallen.

Naast de video’s en de game zal er ook een hoekje ingericht zijn om licht te werpen op de resultaten geboekt met 3 clubs, de STEM Club, Young Leaders Club en Young Business Club, die reeds 2 jaren in uitvoering zijn.

De wiskundevideo’s, Math game en Clubs maken deel uit van het HYPE-project (Helping Youth Progress in Education), een initiatief van Young Help Suriname in samenwerking met Stichting The Back Lot en gefinancierd door IDB Lab, deel van de IDB Groep. Het project richt zich op het creëren van innovatieve hulpleermiddelen, waaronder de introductie van gamification binnen het onderwijs en extracurriculaire Club programma’s.

Het WisKids Event is een unieke kans voor jongeren om wiskunde op een nieuwe, speelse manier te ontdekken. Het evenement belooft drie dagen vol educatie en vermaak, waarbij wiskunde vanuit een heel nieuw perspectief wordt bekeken.

error: Kopiëren mag niet!