JCI Unify ‘Plant A Tree’ project bevordert duurzaamheid onder kinderen bij tehuis Elim van de Heer

In een belangrijke stap naar het bevorderen van zelfvoorziening en een groene levensstijl is een Plant A Tree-project gelanceerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar bij kinderhuis Elim van de Heer in het district Commewijne. 

Dit initiatief, een samenwerking tussen JCI Unify en de Society of Petroleum Engineers Suriname (SPESur), is gericht op het stimuleren van een cultuur van duurzaamheid bij de jongere generatie door middel van het aanleggen van moestuinen en het planten van dwerg vruchtbomen.

Het Plant A Tree-project is onderdeel van de Green Week-convention door JCI Unify. Het project heeft als doel de kinderen te voorzien van de kennis en vaardigheden om bij te dragen aan een groenere toekomst. De specifieke doelen zijn hierbij het creëren van eigen moestuinen, het planten van groenten en fruitbomen, het onderhouden van deze tuinen en bomen en het leren composteren en recyclen. 

Naast deze praktische vaardigheden richt het project zich op het ontwikkelen van essentiële eigenschappen bij de jongeren, zoals geduld, doorzettingsvermogen, teamwork en discipline.

Twee fasen

Het project werd in twee fasen uitgevoerd. Een virtuele sessie met een online trainingssessie werd georganiseerd voor betrokkenen in het aanleggen van hun eigen moestuin, evenals voor de vrijwilligers die zouden helpen bij de uitvoering van het project. Daarna vond de projectuitvoering plaats. 

In samenwerking met de kinderen van Elim van de Heer (leeftijd 13 tot 17 jaar), is een moestuin van 6 bij 7 meter opgezet. De tuin bevat nu 60 groenteplantjes, waaronder oker, tayerblad, boulanger, bitawiri, spinazie, pepers, paprika’s en zuurzakbomen. Het succes van dit project is te danken aan de steun van diverse partners en sponsoren: Kindertehuis Elim van de Heer, SPESur en lokale ondernemers.

error: Kopiëren mag niet!