Kalloe: Financiële toewijzing verhoogt spanningen tussen VHP en ABOP

Binnen de Surinaamse regering zijn momenteel verschillende opvattingen over de verdeling van middelen aan de ministeries. Vicepresident Ronnie Brunswijk beweert dat de ministeries onder leiding van zijn partij, ABOP/PL, de benodigde financiering niet ontvangen van het ministerie van Financiën en dat niemand naar hem luistert. President Chan Santokhi  stelt daarentegen dat het onjuist is dat deze ministeries geen middelen krijgen.

Ir. Richard Kalloe, een politieke analist, geeft zijn mening over deze situatie. “Ik denk dat één ding duidelijk is: er is een ruzie tussen de VHP en de ABOP”, zegt hij. “Het is echter moeilijk voor een buitenstaander om precies te weten hoeveel geld daadwerkelijk naar de ABOP-ministeries gaat. De salarissen worden wel betaald en dat is de grootste uitgavenpost.”

Volgens Kalloe ligt een deel van het probleem bij de VHP zelf. “De VHP heeft de fout gemaakt door alle belangrijke parastatale instellingen onder te brengen bij de ABOP. Hierdoor heeft Ronnie Brunswijk gemakkelijk toegang tot financiële middelen via deze parastatalen.”

Kalloe benadrukt dat de huidige situatie complex is en dat er mogelijk meer achter de schermen speelt dan het publiek te weten komt. Terwijl de spanningen binnen de regering zichtbaar worden, blijft de vraag reiken naar een evenwichtige en transparante verdeling van de middelen voor alle ministeries.

error: Kopiëren mag niet!