ABOP-secretaris Bee: “Kwamalasamutu krijgt dezelfde kansen als de stad als wij winnen” 

‘Onderwijs crashprogramma belangrijkste verkiezingsbelofte voor ABOP’

Een crashprogramma voor het onderwijs zal de belangrijkste prioriteit zijn voor de ABOP bij verkiezingswinst. Dit heeft partijsecreataris tevens voorzitter van de Nationale Assemblee Marinus Bee gesteld bij de lancering van de verkiezingscampagne van de geel zwarte partij afgelopen weekend. 

“Gelijke kansen voor een ieder, waar die ook woont, overal in het land”, is de belofte van de ABOP. “Mensen in het binnenland, tot ver als Kwamalasamutu, moeten kunnen genieten van hetzelfde niveau van onderwijs om zich te kunnen ontwikkelen en een bestaan op te bouwen.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de ABOP, blijft daarnaast ervan overtuigd dat zijn partij bij de verkiezingen van 2025 meer dan 100,000 stemmen zal halen, gelet op het gewijzigde kiesstelsel, waarbij het landelijke evenredigheidsstelsel wordt ingevoerd. Volgens Brunswijk kunnen mensen uit het hele land op hem stemmen. Maar de concentratie van het electoraat is vooral in Paramaribo en Wanica. Deze urbane gebieden zijn goed voor 38 zetels, volgens Brunswijk. “Daarom ben ik verhuisd en vanuit de stad zal ik de verkiezingsstrijd voeren”, kondigde hij aan. 

De leider van de ABOP gaf aan dat delen van Paramaribo-Noord geen traditioneel ABOP-gebied zijn, maar dat de partij zich in het land beweegt. In het weekend had de ABOP in Munder activiteiten belegd. 

Brunswijk is overtuigd van verkiezingswinst, gelet op zijn eigen populariteit.. Bee gaf aan dat de ABOP vooral kansen biedt aan kansarmen. “Dat is het echte motto van de ABOP”, aldus de tweede man van de partij. 

error: Kopiëren mag niet!