Ruzie over financiën splijt regering

Binnen de Surinaamse regering zijn momenteel verschillende meningen over de verdeling van middelen aan de ministeries. Vicepresident Ronnie Brunswijk beweert dat de ministeries onder leiding van zijn partij, ABOP/PL, niet de benodigde financiering ontvangen van het ministerie van Financiën en dat niemand naar hem luistert. President Chan Santokhi stelt echter, dat het onjuist is dat deze ministeries geen middelen krijgen.

Ir. Dharm Mungra, voorzitter van de Nieuwe Leeuw, deelt zijn scherpe opvatting hierover met Dagblad Suriname. “Ik denk niet eens dat het om een opvatting gaat, maar op basis van mijn eigen waarneming is het een harde feitelijkheid die voor een groot deel op waarheid berust”, zegt Mungra.

“Of dit in alle gevallen terecht of onterecht is, wil ik niet bevestigen, omdat ik niet over alle noodzakelijke achtergrondinformatie beschik. Maar uit de gevallen waar ik wel kennis van heb, blijkt het zeer onterecht dat zelfs goedgekeurde begrotingsmiddelen niet worden vrijgegeven.”

Mungra noemt de uitspraken van de minister van Financiën, dat er wel missives zijn uitgegeven, een “absurd lachertje” en “gemeen”. Hij kent meerdere gevallen van missives die al een jaar of langer zijn uitgegeven maar nog steeds niet gerealiseerd zijn. “Zelfs ik ben hiervan de dupe”, voegt hij toe. “De bewering van de president is dus gewoon een klinkklare leugen”, concludeert hij.

De spanningen binnen de regering escaleerden verder door deze beschuldigingen, wat wijst op grote onderlinge verdeeldheid over de transparantie en toewijzing van financiële middelen.

error: Kopiëren mag niet!