Complot cirkelt terug naar vicepresident Ronnie Brunswijk

De politieke arena van Suriname is opnieuw verhit nadat vicepresident Ronnie Brunswijk zijn ongenoegen openlijk deelde over de gebrekkige financiering van de ABOP-ministeries. Brunswijk wijst met een beschuldigende vinger naar minister van Financiën, Raghoebarsing, als de schuldige. Zijn uitlatingen kwamen na president Chan Santokhi’s opmerking dat het onterecht is te beweren dat er geen middelen worden verstrekt.

Alice, die de politieke ontwikkelingen in Suriname nauwgezet volgt, ziet een patroon in Brunswijk’s herhaalde klachten. “Het is niet de eerste keer dat hij klaagt over de financiering. Hij deed hetzelfde met ex-minister Achaibersing en nu met minister Raghoebarsing”m merkt Alice op.

“De vicepresident zou na vier jaar toch moeten beseffen dat hij wellicht niet geschikt is voor deze functie, wat misschien ook verklaart waarom hij niet het respect krijgt dat hij denkt te verdienen.”

Er zijn ook geruchten in de politieke wandelgangen dat Brunswijk zichzelf de positie van vicepresident zou hebben opgedrongen. Oorspronkelijk was de rol bedoeld voor Marinus Bee, de huidige Assembleevoorzitter. “Vanaf dag één bespeelde Brunswijk zijn partner de VHP, suggereerde dat hij Assembleevoorzitter wilde worden en bereikte dat doel door listige manoeuvres”, vervolgt Alice. “Toen hij eenmaal in die positie was, legde hij zijn eis voor het vicepresidentschap neer, met chantage als zijn wapen.”

Volgens Alice is Brunswijk nu het slachtoffer van zijn eigen politieke spel. “Hij heeft zijn partner bedrogen en zichzelf in een lastige positie gemanoeuvreerd. Nu zit hij vast in een situatie die hijzelf heeft gecreëerd”m concludeert ze. “Het complot dat hij smeedde om zijn machtspositie te verstevigen, lijkt nu in zijn eigen nadeel uit te werken.”

Politiek in Suriname blijft dynamisch en onvoorspelbaar, en personen als Alice blijven fascinatie en inzicht bieden in deze complexe wereld. Terwijl de machtsdynamiek aan de top verschuift, blijft de impact op de dagelijkse politiek en het bestuur zichtbaar en voelbaar.

error: Kopiëren mag niet!