Expeditie naar Titanic om ongekende details vast te leggen

Een Amerikaans team van beeldexperts, wetenschappers en historici gaat de komende weken het wrak van de Titanic tot in detail vastleggen. Het wrak van het in 1912 gezonken schip is nog nooit eerder zo gedetailleerd fotografisch vastgelegd, meldt de BBC.

Het team gaat elk hoekje en gaatje van het schip documenteren met hoogwaardige moderne opnameapparatuur. Het schip zonk in de nacht van 14 op 15 april 1912.

Twee grote robotvaartuigen duiken naar het schip en gaan miljoenen hoge resolutie foto’s maken van het wrak. Voorafgaand aan de grootscheepse expeditie wordt op zee een herdenkingsdienst gehouden voor de ruim 1.500 mensen die omkwamen bij het zinken van de Titanic.

Het schip botste tijdens zijn eerste reis op een ijsberg. De schade aan de romp zorgde ervoor dat de Titanic enkele uren later zonk.

De expeditie wordt ondernomen door een Amerikaans bedrijf dat de bergingsrechten voor het wrak bezit. Het bedrijf, RMS Titanic, Inc., heeft meer dan 5.500 objecten uit het schip gehaald om te bewaren en onderzoeken. Deze reis is alleen bedoeld om het schip goed en gedetailleerd in kaart te brengen.

Het wrak ligt zo’n 3.800 meter onder het wateroppervlak op zo’n 600 kilometer van Newfoundland, een eiland voor de noordoostkust van Noord-Amerika. 

error: Kopiëren mag niet!