Nasrallah: Martelaarschap ‘Integraal in Onze Cultuur om Natielanden te Beschermen’

Secretaris-generaal van Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, benadrukte in een televisietoespraak op 11 juli 2024 het belang van strijd en martelaarschap bij het verdedigen van islamitische naties tegen bezetting. Tijdens de vijfde avond van Muharram prees Nasrallah verzetsstrijders die Libanon van de Israëlische bezetting bevrijdden, en deelde zijn overtuiging dat deze cultuur van martelaarschap waardigheid en welvaart bevorderde.

Nasrallah merkte op dat strijd, volharding en martelaarschap essentieel zijn voor het beschermen van naties en hun natuurlijke rijkdommen. Hij verwijderde het waanbeeld dat verzet fataal zou zijn, en benadrukte succesvolle verzetsoorlogen in de geschiedenis, zoals in Vietnam en China.

Hij beschuldigde Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten van het oprichten van Takfiri-terroristische groeperingen om de waarden van strijd en martelaarschap te ondermijnen. Nasrallah beweerde dat verzetsactiviteiten in Gaza, Libanon, Jemen, en Irak leven en overwinning creëren, terwijl de VS en Israël juist vernietiging aanmoedigen.

error: Kopiëren mag niet!