Vertrekkend Chinese ambassadeur Han Jing: “China zal groot belang blijven hechten aan ontwikkeling betrekkingen met Suriname”

De na drie jaar vertrekkende ambassadeur van China, Han Jing, hield donderdag  een afscheidsreceptie in Royal Torarica. “Op 1 augustus 2021 arriveerde ik in Paramaribo om mijn rol als veertiende Chinese ambassadeur in Suriname op mij te nemen. Het was voor mij een grote eer. Ik herinner me nog levendig mijn eerste aanblik van dit prachtige land. Vanuit het vliegtuig keek ik naar eindeloze groene bossen en de kronkelende Surinamerivier. Ik was erg enthousiast om hier te wonen en interactie te hebben met Surinaamse vrienden”, aldus de vertrekkende ambassadeur.

Jing is ervan overtuigd dat hij een positieve bijdrage heeft geleverd aan de versterking van de betrekkingen tussen China en Suriname. “De afgelopen jaren hebben de twee landen genoten van levendige interacties tussen de regeringen, parlementen, politieke partijen, het leger en lokale provincies, met toenemende wederzijdse bezoeken en verdieping van de uitwisselingen over bestuur. In april van dit jaar bracht het historische staatsbezoek van president Santokhi aan China het bilaterale politieke wederzijdse vertrouwen naar een nieuw hoogtepunt.”

Hij benadrukt dat het een strategische keuze is van beide landen om een nauwer partnerschap op te bouwen. “Het is een gezamenlijke wens om bredere samenwerking te realiseren, vooral op praktisch gebied.”

“Kijkend naar de toekomst zal China groot belang blijven hechten aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen China en Suriname. Ik zal altijd een voorstander en promotor zijn van de vriendschap tussen China en Suriname en zal mij voor deze zaak blijven inzetten.”

error: Kopiëren mag niet!