OM en CIS gaan samenwerken in bescherming natuurlijke hulpbronnen

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname. CIS werd bij de ondertekenening vertegenwoordigd door Gina Griffith, algemeen directrice.

Met het tekenen van deze MoU verklaren beide partijen dat zij zullen samenwerken om de natuurlijke hulpbronnen in Suriname te beschermen. Deze samenwerking omvat acties die op een legale en duurzame manier moeten worden ingezet voor het gebruik en de handel van deze bronnen. Samen zullen zij streven naar de preventie, opsporing en, waar nodig, strafvervolging van milieudelicten, aldus het OM.

De samenwerking wordt verder ingevuld door het versterken en financieel technisch ondersteunen van handhavingsacties die de milieuwetten en -regelgeving bevorderen. Daarnaast wordt de handel in legaal en duurzaam geoogste en geproduceerde natuurlijke hulpbronnen zoals hout, goud, planten, dieren en bosbijproducten aangemoedigd.

De samenwerking zal gericht zijn op preventie en opsporing van milieudelicten, coördinatie en ontmoediging van criminele activiteiten die profiteren van milieudelicten, voorlichting en informatie-uitwisseling aan het publiek en specifieke ondersteuning van de Environmental Crime Unit (ECU).

Het OM is verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten en handhaving van milieuwetten. CIS zet zich in voor het beschermen van de biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen.

error: Kopiëren mag niet!