De gezondheid van Joe Biden baart zorgen

DOOR DUNCAN MIL
July 9, 2024 – De haperende prestaties van de Amerikaanse president in het debat van 27 juni hebben ertoe geleid dat een groeiend aantal Democraten zorgen heeft geuit over zijn leeftijd, gezondheid en vermogen om de federale regering te leiden.

In een poging tot transparantie heeft het Witte Huis maandagavond een brief vrijgegeven van de officiële arts van president Biden, dr. Kevin O’Connor, nadat perssecretaris Karine Jean-Pierre vragen kreeg over herhaalde bezoeken van een specialist in de ziekte van Parkinson.

De stap kwam toen ten minste zes Democraten in het Amerikaanse Congres de 81-jarige president Biden opriepen om zijn herverkiezingsbod te beëindigen.

Uit bezoekerslogboeken van het Witte Huis blijkt dat Dr. Kevin Cannard, een expert op het gebied van de ziekte van Parkinson, het Witte Huis van afgelopen zomer tot dit voorjaar acht keer heeft bezocht en O’Connor heeft ontmoet.

In de memo van O’Connor stond dat hij toestemming had gekregen van president Biden en Dr. Cannard om meer details te delen.

“Dr. Cannard was de neurologische specialist die president Biden onderzocht voor elk van zijn jaarlijkse onderzoeken. Zijn bevindingen zijn elke keer openbaar gemaakt als ik de fysieke jaarresultaten van de president heb vrijgegeven.

President Biden heeft buiten zijn jaarlijkse medische keuring geen neuroloog gezien”, schreef O’Connor, waarbij hij opmerkte dat Cannard, die sinds 2012 de neurologieconsulent van de medische eenheid van het Witte Huis is, regelmatig de gezondheid van de president in de gaten houdt.

error: Kopiëren mag niet!