Minister Ori: “Binnenkort pilot middagscholen om leerlingen vrijwillig extra steun te geven”

“Achterstanden aanpakken, herkansingen voor scholieren en middagscholen” Dit zijn volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) de belangrijke prioriteiten van het ministerie in de komende tijd.

Volgens de bewindsman is er altijd veel te doen op Onderwijs en het vernieuwingstraject is al enkele jaren gaande. Het pilotproject middagscholen wordt op vrijwillige basis uitgevoerd en zal tussen 13.00 en 15.00 uur extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dat nodig hebben. 

Volgens Ori is er tegenwerking vanuit het veld. “Maar de communicatie is belangrijk, de mensen moeten ervan bewust zijn dat er een structuur en leiding is op het ministerie. Mensen worden aangezet tot verzet en dat kan niet door de beugel”, sprak minister woensdag voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers-vergadering. 

“De jongeren moeten in groepen bij elkaar gebracht worden en er moet richting gegeven worden aan hun leven. We moeten meer gaan doen aan talentontwikkeling en vormingslessen. De scholen moeten zich meer inzetten in de wijken en buurten. Er is geïntegreerd beleid nodig voor dit vraagstuk en het vraagt behoorlijk werk. Het is belangrijk dat de instituten de armen in elkaar slaan en integraal werken. Want als de jongeren wegdrijven is er geen oplossing. De buurthuizen en voetbalvelden moeten weer ingesteld worden en hebben een belangrijke rol te vervullen”, aldus minister Ori. 

error: Kopiëren mag niet!