15 jaar cel geëist tegen vrouw die echtgenoot in beerput dichtmetselde

Officier van Justitie Mirella van Dijk beschreef de handeling als schokkend en onsmakelijk. Op 13 mei 2023 deed Geeta C. aangifte van vermissing van haar echtgenoot Ramesh Pershad.

Aangezien er aanwijzingen waren dat Geeta iets te maken had met de vermissing, werd zij samen met haar 17-jarige tweelingdochters aangehouden. Uit verklaringen van de dochters bleek dat Geeta haar echtgenoot met een dumbell had geslagen op het hoofd en hierna het lijk had weggemaakt door dit in de septictank te plaatsen en de beerput opnieuw dicht te metselen.

Precies deze handeling voerde de politie naar de septictank en werd het lijk van Ramesh Pershad hierin aangetroffen. Uit het onderzoek bleek dat Geeta het erg te verduren had van haar man. Hij had 4 jaar geleden een beroerte gehad en werkte niet meer. Hij zat de hele dag onder het huis alcohol te nuttigen om vervolgens Geeta uit te schelden wanneer zij van haar twee tot drie jobs thuis kwam. Het schelden was een dagelijks ritueel en de dochters hebben dit bevestigd.  Geeta heeft aangegeven dat zij deze geestelijke mishandeling niet meer aankon.

Zij heeft eerder meermalen de woning verlaten, maar dan kwam het slachtoffer vergiffenis vragen en keerde Geeta terug naar de echtelijke woning en ging het schelden vervolgens door. De Officier van Justitie betitelde het zelf als een terreur waaronder Geeta moest leven, maar vond dat nog geen reden om de man te doden.

Van Dijk achtte doodslag en verbergen van een lijk bewezen en eiste een 15 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Op 14 augustus zullen haar advocaten Therese Roos en Maureen Nibte het pleidooi voeren. 

error: Kopiëren mag niet!