Stop NU de Israëlische terreur tegen de Palestijnen

In januari 2023 had Israël 144 illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. In deze nederzettingen wonen 720.000 illegale kolonisten.

Deze kaart toont wat internationaal wordt erkend als de grenzen van de staat Palestina. Het omvat Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Alle drie de regio’s staan ​​onder Israëlische militaire bezetting. Het Israëlische leger ontvoert en vermoordt routinematig Palestijnen overal op deze kaart. Ze slopen of bombarderen routinematig hun huizen. Ze martelen hen routinematig in gevangenissen.

Overal op deze kaart controleert Israël de Palestijnse economie volledig. Overal op deze kaart controleert Israël de toegang van Palestijnen tot voedsel, water en voorraden.

Overal op deze kaart zitten Palestijnen gevangen. Er zijn straten waar Palestijnen niet kunnen lopen. Bussen waar ze mee kunnen rijden. Gebieden die ze niet kunnen betreden en gebieden die ze niet kunnen verlaten. En overal op deze kaart, wat wordt erkend als Palestijns land, hebben 720.000 illegale Israëlische kolonisten volledige bewegingsvrijheid. Volledige toegang tot hulpbronnen en volledige rechten op wat niet van hen is.

Deze kaart komt uit 2003. In 2003 waren er ongeveer 400.000 kolonisten. Dit aantal is in 2024 bijna verdubbeld.

Dus nogmaals: dit is geen conflict. Dit is niet ingewikkeld. Dit is een verhaal van onderdrukker en onderdrukte. Het is een verhaal van een koloniale apartheidsstaat die land en hulpbronnen wil stelen die niet van hen zijn. Het is een staat die burgers verschillende rechten geeft op basis van hun geloof. Het is een staat die 6 miljoen Palestijnse mensen ontmenselijkt.

Kolonisatie, genocide en apartheid horen niet thuis in de 21e eeuw. Israël moet worden tegengehouden en verantwoordelijk worden gehouden voor tientallen jaren van schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht.

error: Kopiëren mag niet!