NDP’ers Ramon Abrahams, Jenny Simons en Ingrid Bouterse willen eensgezind strijden tegen regering 

De Nationale Democratische Partij (NDP) maakt zich sterk voor verkiezingswinst in 2025. “De NDP gaat weer de presidentskandidaat leveren”, zei oud-First Lady Ingrid Bouterse-Waldring bij de viering van het 37-jarig bestaan van de NDP. Dit werd gevierd met een roadshow en bijeenkomst in partijcentrum Ocer.

Zowel waarnemend voorzitter Ramon Abrahams en Jennifer Geerlings-Simons, oud-parlementsvoorzitter, die beiden publiekelijk hebben aangegeven voor het voorzitterschap te willen gaan, beklemtoonden dat er strijd geleverd moet worden om weer aan de macht te komen. Daarbij moet de bundeling van de diverse etnische groepen in Suriname centraal staan. 

Abrahams stelde, dat etnische spanningen in het land hoog oplopen en beweerde zelfs dat de situatie nu erger is dan voor de coup van 1980. Volgens de topman van de NDP moet met alle democratische middelen gewerkt worden om de huidige regering, die uit de VHP en ABOP bestaat, te verdrijven. 

Abrahams, Jenny Simons en Ingrid Bouterse kwamen allen gezamenlijk op het podium om de eenheid te tonen. Volgens de NDP is het Surinaams electoraat bedrogen door de VHP en de ABOP en is er flink misbruik gemaakt van social media en fake news. 

De NDP kiest 13 juli  een vervanger voor de nog altijd voortvluchtige Desi Bouterse. De paarse partij maakt zich sterk voor een terugkeer in het machtscentrum en stelt dat alleen de NDP in staat is om ontwikkeling te brengen in het land.  

error: Kopiëren mag niet!