Moravian Church Foundation kondigt overdracht aan van 24% aandelen in C. Kersten en Co. N.V. 

De Moravian Church Foundation (MCF) maakt bekend, dat op 5 juli haar dochteronderneming MCF Business Enterprises B.V. (MCFBE), 24% van de aandelen in C. Kersten en Co. N.V. (Kersten) heeft overgedragen aan de Foundation for Asset Management Moravian Church Suriname (FAMM). 

FAMM behartigt de zakelijke belangen van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) in relatie tot de Kersten aandelen. 

Historische context 

MCFBE werd opgericht in 2004 en ontving destijds alle aandelen in Kersten. In 1981 en 2016 nam het hoogste bestuursorgaan van de Evangelische Broedergemeente, de Uniteits Synode, het besluit voor de overdracht van 24% van de aandelen van Kersten aan de EBGS. Op 9 november 2022 werd de FAMM opgericht om de aandelen namens de Evangelische Broedergemeente in Suriname te houden. 

Bij het verwelkomen van FAMM, zei mevrouw Nonhlanhla Nkosi, president van MCF: “Namens de MCF ben ik verheugd om de Evangelische Broedergemeente in Suriname, via haar Stichting FAMM als mede aandeelhouder van Kersten te verwelkomen. Ik ben bijzonder trots dat wij als MCF dit historische moment hebben kunnen realiseren, hetgeen ongetwijfeld onze relatie met de Evangelische Broedergemeente in Suriname zal versterken, gebaseerd op onze gemeenschappelijke Evangelische waarden en overtuigingen”. 

Vishal Jadnanansing, CEO van Kersten, zei het volgende bij het verwelkomen van de nieuwe aandeelhouder: “Kersten verwelkomt de FAMM van harte als nieuwe aandeelhouder en kijkt uit naar een constructieve samenwerking gericht op de verdere groei van ons bedrijf. Vanuit een zakelijk en operationeel perspectief zal er geen verandering plaatsvinden binnen Kersten, met name onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten aan onze klanten zal worden voortgezet”.

error: Kopiëren mag niet!