President Santokhi: “Nonsense dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor projecten” 

Volgens president Chandrikapersad Santokhi is het nonsense dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor projecten van ministeries die door ABOP-ministers worden beheerd. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zich hierover beklaagd en is niet te spreken over de naar zijn zeggen sabotage van coalitiepartner VHP in zaken van ministeriële besluiten en beleid van ministeries en directoraten die vallen onder de ABOP. Maar volgens president Santokhi wordt bij de uitvoering van het beleid geen onderscheid gemaakt tussen de ABOP en VHP-ministeries. 

“Het is een leugen als gezegd wordt dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor de ABOP-ministeries”, aldus president Santokhi tegenover lokale media. Volgens het staatshoofd wordt het beleid iedere week besproken in de regeringsraadvergadering. Daar zou volgens hem minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning steeds uitleg geven over de beschikbare middelen en de stand van zaken over de financiële situatie. 

Geld vrij maken 

Volgens Brunswijk moet er dringend geld komen om de goedgekeurde projecten vanuit de respectievelijke ministeries uit te voeren. De samenleving wacht al lang op verlichtende overheidsacties. In ABOP=gelederen wordt steeds weer aangegeven dat minister Raghoebarsing van Financiën en Planning geen middelen vrijmaakt voor de zogenaamde ABOP-ministeries.

“Het kan niet zo. Wij bemoeien toch niet wat er bij Defensie, Volksgezondheid, Openbare Werken en Financiën gebeurt?”, zei Brunswijk eerder. “Zij bepalen welke wegen geasfalteerd worden. Zij bepalen waar welke middelen gaan”, aldus Brunswijk. 

error: Kopiëren mag niet!