Woningbrand in Prinsessestraat – Schade beperkt tot tweede verdieping

De brandweer ontving woensdagavond rond half elf de melding van een woningbrand in de Prinsessestraat #131. Het gaat om een hoogbouwwoning waarvan beneden in steen is opgetrokken en de  twee bovenverdiepingen in hout. Het pand, waarin negen mensen verblijven, werd als appartement verhuurd, zo bericht het Korps Brandweer Suriname.

De brand is op de tweede verdieping begonnen. Op hetzelfde perceel is nog een appartement dat geheel in steen is opgetrokken. Dat liephet  helemaal geen schade op. Ten tijde van de brand waren er wel mensen beneden die aangaven een harde knal te hebben gehoord en meteen daarna zagen ze vlammen. 

De vijf mensen die boven verblijven, zaten ten tijde van de brand beneden op het terrein. Zij hoorden ook een knal, maar gaven aan niets aan gelaten te hebben. 

Door kordaat optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot de  tweede verdieping.  De brandweer van post Knuffelsgracht kreeg al snel assistentie van post Geyersvlijt. Ook post Kwatta kwam het geheel versterken in de vorm van een tankauto.  Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand is verzekerd tegen brand. 

De brandweer had de brand omstreeks tien voor elf ‘s avonds onder controle.  De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De politie van Geyersvlijt is bezig met het verdere onderzoek naar de oorzaak van de brand.

error: Kopiëren mag niet!