Greenheart Group Limited kondigt beëindiging operaties in West Suriname aan

Greenheart Group Limited (GP) heeft aangekondigd haar bedrijfsoperaties in Suriname te zullen beëindigen wegens aanhoudende verliezen. Greenheart GP is de moedermaatschappij van de in West Suriname opererende bosbouw- en houtverwerkingsonderneming Greenheart Suriname. Greenhaert GP is op de beurs van Hongkong genoteerd.

Het nieuws over de beëindiging van de bosbouw- en houtverwerkingsactiviteiten in West Suriname van Greenheart wordt gemeld door Zhitong Finance and Economics APP. Daarin staat dat het besluit van Greenheart GP genomen is nadat uit evaluaties is gebleken dat de economische omstandigheden waaronder de onderneming opereert ongunstig zullen blijven. Onder meer worden genoemd oplopende verliezen, stijgende kosten en het feit dat de houtconcessierechten niet in delen kunnen worden overgedragen, maar slechts als een geheel. 

Het management van Greenheart GP zegt, dat de verkoop van het bedrijf en de bedrijfsfaciliteiten in West Suriname daardoor onwaarschijnlijk wordt. Ter voorkoming van verdere verliezen is daarom besloten de bedrijfsoperaties in Suriname te stoppen.

In kringen van de vakbond bij Greenheart Suriname wordt vernomen dat men formeel geen kennis draagt van het besluit om de bedrijfsoperaties te beëindigen. Wat wel het geval is, is dat werknemers naar andere werklocaties zijn overgeplaatst. In vakbondskringen is vaker geklaagd over hoe de leiding van het bedrijf omgaat met rechten van werknemers. 

De aanhoudende verliezen van het bedrijf, die als argument worden aangevoerd voor beëindiging van de bedrijfsoperaties in West Suriname, wijt de vakbond aan structureek mismanagement en interne corruptie. De vele wisselingen van het management zijn tekenend hoe slecht het bedrijf wordt geleid. Bij de Surinaamse autoriteiten is formeel ook niets bekend over het voornemen van Greenheart GP om haar bedrijfsactviteiten in West Suriname te beëindigen.

error: Kopiëren mag niet!