IJzersterke misdaadfilm met Denzel Washington en Russell Crowe vanaf maandag op Netflix

De ijzersterke gangsterfilm ‘American Gangster’, van regisseur Ridley Scott, is vanaf maandag te zien op Netflix. De op waarheid gebaseerde film werd uitstekend ontvangen na de release in 2007 en is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker die als een van de beste misdaadfilms aller tijden wordt gezien.

Na de dood van zijn werkgever en mentor, Bumpy Johnson, vestigt Frank Lucas (Denzel Washington) zich als de grootste importeur van heroïne in het Harlem-district van Manhattan. Hij doet dit door heroïne rechtstreeks bij de bron in Zuidoost-Azië te kopen en hij bedenkt een unieke manier om de drugs in de Verenigde Staten te importeren. Hierdoor is zijn product superieur aan wat er momenteel op straat verkrijgbaar is en zijn zijn prijzen lager.

Zijn alliantie met de New Yorkse maffia verzekert zijn positie. Hiermee bouwt Lucas in een rap tempo een gigantisch drugs-imperium op. Echter krijgt de eerlijke en toegewijde politieagent Richie Roberts (Russell Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

American Gangster is geregisseerd door topregisseur Ridley Scott en heeft met Denzel Washington en Russell Crowe behoorlijk wat starpower. Andere rollen zijn er voor Josh Brolin, Idris Elba, Chiwetel Ejiofor,

Ted Levine en Lymari Nadal. De film wordt gezien als een klassieker en werd ook genomineerd voor onder andere vijf BAFTA Awards, drie Golden Globes en twee Academy Awards. Uiteindelijk won deze misdaad/dramafilm meer dan tien prijzen, waaronder een Empire Award en een Satellite Award. Op MovieMeter wordt de film dan ook uitstekend beoordeeld met een mooie 3,82 uit 5, en staat hij op nummer 173 in de top 250 beste films aller tijden. Op IMDb scoort American Gangster ook erg goed, met een beoordeling van 7,8.

error: Kopiëren mag niet!