Madonna’s comeback-single levert haar opnieuw een platina-certificering op

Madonna heeft altijd albums kunnen verkopen, maar de laatste tijd presteren haar singles niet meer zoals vroeger. Jarenlang heeft ze moeite gehad om terug te keren naar de hitlijsten over de hele wereld met een deuntje waar de massa mee wil meezingen. Haar situatie veranderde medio 2023 ten goede, toen ze een soort comeback-hit scoorde.

Nu heeft dat nummer een speciale eer verdiend, wat bewijst dat het een overwinning was die de zanger echt nodig had. ‘Popular’, Madonna’s samenwerking met The Weeknd en Playboy Carti, is platina gecertificeerd.

De RIAA (Recording Industry Association of America) heeft bevestigd dat de single nu minstens een miljoen exemplaren in de VS heeft verschoven. Dat aantal omvat zowel pure verkopen als streaming-equivalenten.

The Weeknd bracht een jaar geleden, in juni 2023, ‘Popular’ uit. Het nummer werd geschreven en opgenomen voor zijn tv-programma The Idol, dat één seizoen op HBO te zien was. Hoewel The Idol geen groot succes was, vonden sommige nummers die zowel op het programma als op korte collecties die verband hielden met de titel, hun basis.

“Popular” bereikte nummer 43 in de Hot 100, en het presteerde veel beter in een aantal genrespecifieke hitlijsten van Billboard, aangezien het een tijdje een grote R&B-hit was. Het nummer markeert Madonna’s zesde platina-single in de VS. Twee van haar nummers zijn gelijkgesteld als haar grootste in het land, aangezien zowel “4 Minutes” als “Vogue” dubbel platina zijn gecertificeerd. 

Haar andere hits die platina hebben behaald zijn ‘Hung Up’, ‘Like a Prayer’ en ‘Papa Don’t Preach’, waarbij het laatste nummer slechts een paar weken geleden dat doel bereikte.

error: Kopiëren mag niet!