Werkzaamheden brug over Kaboerikreek te Kabalebo liggen nog steeds stil

De werkzaamheden aan de brug over de Kaboerikreek, die vorig jaar van start gingen, liggen nog steeds stil. Dit bevestigt districtscommissaris Josta Lewis in een vraaggesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Ondanks de stilstand van de bouw, gaan de economische activiteiten in de regio normaal door, aldus lokale bewoners.

De Kaboerikreek speelt een cruciale rol voor de vissersgemeenschap van Kabalebo en omstreken. Volgens de bewoners wordt er veel vis gevangen in deze kreek, wat van groot belang is voor hun levensonderhoud. De stillegging van de werkzaamheden heeft echter geen invloed gehad op de visserijactiviteiten.

Het project, dat door het bouwbedrijf Sahenco wordt uitgevoerd, had oorspronkelijk een looptijd van vijf maanden. Sinds het startsein in november 2023 (zie foto) is de brug echter nog steeds niet voltooid. De vertraging heeft ervoor gezorgd dat de brug over de Kaboerikreek nog in aanbouw is, tot groot ongenoegen van de lokale gemeenschap.

De meeste inwoners van Kabalebo zijn afhankelijk van de Kaboerikreek voor hun dagelijkse activiteiten. Lewis heeft geen verdere details gegeven over de oorzaak van de vertraging, noch over wanneer de werkzaamheden zullen worden hervat. 

De gemeenschap blijft hoopvol dat het project spoedig zal worden afgerond, zodat zij weer zonder hinder gebruik kunnen maken van de Kaboerikreek. De districtscommissaris bevestigt in gesprek met de redactie dat ze er werk van zal maken om de oorzaak achter de vertraging te achterhalen, maar voornamelijk de continuering te bewerkstelligen in samenspraak met dienstdoende autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!