Kenneth Slote bekritiseert Ramon Abrahams en Faizal Abdoelgafoer  binnen NDP

In een recent interview met Jerold Harderwijk heeft Kenneth Slote, een prominent figuur binnen de NDP, zijn visie gedeeld over de huidige situatie binnen de partij, met bijzondere aandacht voor Ramon Abrahams en Faizal Abdoelgafoer.

Slote benadrukte dat Ramon Abrahams, die streeft naar het voorzitterschap van de partij, een stap terug moet doen. Hij merkte op dat figuren zoals Abrahams geen prominente rol speelden bij de oprichting van de NDP. Hij sprak ook over Faizal Abdoelgafoer  die  werd afgezet als minister van Sportzaken door voormalig president Bouterse, waarbij Slote aangaf dat Gafoer ook volwassener had moeten handelen in andere organen van de NDP door terug te treden.

De NDP heeft een evaluatierapport opgesteld waarin de namen van de verantwoordelijken voor het verkiezings debacle van 2020 zijn opgenomen. Ramon Abrahams wordt gezien als een van de hoofdveroorzakers, vooral vanwege zijn controversiële acties en uitspraken. Slote herinnerde aan Abrahams’ omstreden verleden als minister van Openbare Werken, toen hij beschuldigd werd van financiële wanpraktijken en excessieve uitgaven.

Hij begon zijn ambtstermijn met uitgaven aan zijn voertuig en kantoor, terwijl zijn financiële achtergrond in twijfel werd getrokken.

Slote bekritiseerde ook Abrahams’ pogingen om de partijleider af te zetten en zijn vermeende gebrek aan respect voor voormalig president Bouterse. Hij citeerde Abrahams’ harde taal en zijn materiële rijkdom als voorbeelden van gedrag dat niet strookt met de waarden van de NDP, vooral gezien zijn aspiraties om nog steeds een invloedrijke positie binnen de partij te bekleden.

Terwijl Slote zijn standpunt duidelijk maakte over Abrahams en Abdoelgafoer, benadrukte hij ook de behoefte aan leiderschap binnen de NDP dat de belangen van het volk boven persoonlijke ambities stelt. Hij riep op tot een grondige herziening van de partijleiders en benadrukte dat alleen diegenen met integriteit en toewijding aan de partij het leiderschap zouden moeten bekleden.

De NDP staat voor een cruciaal moment van zelfreflectie en herstructurering, aldus Slote, waarbij de partij moet kiezen voor een pad van vernieuwing en herstel om haar politieke relevantie te behouden en te versterken in de Surinaamse samenleving.

error: Kopiëren mag niet!