Hit ‘Pink Friday Girls’ van Nicki Minaj stijgt met meer dan 1.700% in omzet

Van tijd tot tijd zullen fans van Nicki Minaj er gezamenlijk aan werken om van een van haar nummers opnieuw een hit te maken. Hun koopkracht als groep heeft er nu voor gezorgd dat één nummer van de rapper terugkeerde naar een handvol Billboard-hitlijsten na een koopgolf, waarbij de verkoopsom van de korting explodeerde.

“Pink Friday Girls” verschijnt deze week opnieuw op twee Billboard-ranglijsten.  Het nummer keert terug naar een paar aankoopgerichte ranglijsten, omdat haar Barbz – de naam die ze haar fanbase heeft gegeven – snel een van haar recente hits steunde, ook al is het niet nieuw.

Volgens Luminate zijn er in de afgelopen trackingperiode iets meer dan 2.200 exemplaren van “Pink Friday Girls” verkocht. De week ervoor werden er slechts iets meer dan 100 exemplaren van het nummer verkocht. Dat betekent dat het nummer in slechts enkele dagen een omzetgroei van 1,773% kende.

Al deze aankopen hebben ervoor gezorgd dat “Pink Friday Girls” opnieuw ruimte heeft gevonden in de Digital Song Sales-hitlijst. Het nummer heeft nu slechts drie weken op de lijst van de best verkochte titels van het land gestaan, inclusief deze laatste beurt. Minaj heeft “Pink Friday Girls” nooit echt als single uitgebracht, maar fans hebben het in het verleden meerdere keren als favoriet gekozen. Het nummer staat op haar nieuwste album Pink Friday 2, dat eind 2023 uitkwam.

De hiphopkrachtpatser zit momenteel midden in een wereldtournee om het project te promoten.

error: Kopiëren mag niet!