JTV'ers weer aan het werk

De actie van de personeelsleden van de Stichting Jeugdtandverzorgers (JTV’ers) is per gisteren beëindigd. De algemene ledenvergadering (alv) besloot om de acties op te schorten na de mededeling dat het afdelingshoofd Dienstverlening, Jolanda Lehey, ter beschikking is gesteld van minister Michel Blokland van Volksgezondheid.
Het nieuws was afgelopen vrijdag reeds bekend bij de bond. Echter wilde de bondsvoorzitter, Y.Gorrison, het besluit niet meedelen voor het aan de alv te hebben voorgelegd. De mededeling omtrent de terbeschikkingstelling van het afdelingshoofd tevens levensgezel van directeur Goede werd met blijdschap ontvangen.
De personeelsleden besloten twee weken terug het werk neer te leggen, omdat zij niet overweg konden met de twee leidinggevenden. Zij waren de situatie die vier jaren sudderde al beu. De werkers togen naar het ministerie van Volksgezondheid om een luisterend oor te vinden bij Michel Blokland. Nadat er geen resultaten waren voortgevloeid, trokken zij in een protestmars naar het kabinet van de vicepresident. Zij besloten om in beraad te blijven, totdat er een bevredigende oplossing zou worden gebracht in de heersende situatie.
De JTV’ers kwamen in actie, omdat zij door het gedrag van de directie meenden geen beroepsinstantie te hebben. Ook de slechte communicatie was een van de redenen.

error: Kopiëren mag niet!