Climate Resilience for All Steunt Vrouwen met Laag Inkomen in India Tegen Extreme Hitte

Climate Resilience for All, een non-profitorganisatie gericht op het beschermen van mensen tegen de gevolgen van extreme hitte, heeft actie ondernomen om 50.000 vrouwen met een laag inkomen in India te ondersteunen. Het financiële pakket omvat een verzekeringsdekking voor elke vrouw, evenals directe geldbijstand van ongeveer $5 per vrouw (circa 83,52 Indiase roepies). Bovendien wordt binnenkort een vroegtijdig waarschuwingssysteem geïmplementeerd om hen voor te bereiden op toekomstige hittegolven.

Het programma richt zich specifiek op vrouwen die deelnemen aan het Women’s Climate Shock Insurance and Livelihoods Initiative van de organisatie, met name leden van de Self-Employed Women’s Association (SEWA). Deze vrouwen ervaren vaak gezondheidsproblemen door hun werk buitenshuis en lopen risico op economische rampen door verlies van gewassen of koopwaar door extreme hitte.

Kathy Baughman McLeod, CEO van Climate Resilience for All, benadrukte dat dit initiatief cruciaal is gezien de toenemende wereldwijde temperaturen en de onevenredige impact van klimaatverandering op kwetsbare groepen. In India hebben recente hittegolven, verergerd door El Niño, meer dan 100 doden veroorzaakt door hitteberoertes en andere hittegerelateerde oorzaken.

error: Kopiëren mag niet!