Een van Madonna’s eerste nummer 1-hits wordt eindelijk platina

Madonna staat al tientallen jaren in de hitparades, en haar carrière begon toen het voor artiesten moeilijker was om hogerop te komen en goud en platina te verdienen voor hun liedjes en albums. Tegenwoordig is het behalen van die overwinningen gemakkelijker dankzij streaming-activiteiten,maar Madonna was erbij toen die prijzen nog meer betekenden dan nu.

Zelfs na zoveel jaren zijn enkele van Madonna’s grootste en bekendste hits nog maar net begonnen aan hun reis als het gaat om het behalen van de certificering goud, platina en meer.

Terwijl Amerikanen naar haar hits blijven luisteren, zullen meer nummers van de zangeres haar carrièrewinsten blijven vergroten – en dat is precies wat er opnieuw is gebeurd.

Madonna’s “Papa Don’t Preach” is voor het eerst platina gecertificeerd.

De RIAA (Recording Industry Association of America) kende de onderscheiding toe aan de single, waardoor deze van de gouden status afkwam, aangezien deze nu in de VS minstens een miljoen equivalente eenheden heeft verschoven tussen verkoop en streams.

“Papa Don’t Preach” werd in oktober 1998, meer dan een kwart eeuw geleden, gecertificeerd als goud. In Amerika worden deuntjes als goudwinning beschouwd zodra er een half miljoen exemplaren van zijn verkocht. In de jaren negentig was de enige manier waarop een nummer zoveel eenheden kon verdienen, via de verkoop.

error: Kopiëren mag niet!