Humor in de politiek: Een omgekeerde wereld

Een lid van de ABOP, onderdeel van de regering, klaagt dat het land niet goed wordt bestuurd – wat betekent dat zijn eigen partij, die nu aan de macht is, het ook niet goed doet. Het lijkt erop dat hij in een omgekeerde wereld leeft!

Je kunt bijna horen hoe de wereld op zijn kop staat als hij zegt dat zijn partij het niet goed doet terwijl ze aan de knoppen zit. Misschien moeten de ABOP’ers hun hoofden even schudden en zich afvragen waarom ze überhaupt in de regering zijn als ze denken dat ze het zo slecht doen.

Maar wacht, er is meer! Hij voegt eraan toe dat ze het de volgende keer beter zullen doen. Wacht even, wie zegt dat hij er de volgende keer überhaupt nog bij is? Misschien is dit wel de enige kans die hij krijgt om het land te besturen, en hij verspilt het door grappen te maken over zijn eigen partij.

Het lijkt erop dat de humor in de politiek soms beter is dan welk cabaretprogramma dan ook. Laten we hopen dat ze binnenkort een komische meesterzet maken om dit alles recht te zetten. In de tussentijd kunnen we alleen maar lachen om deze absurditeit in de politieke wereld – het is als een slechte sitcom waar we allemaal naar blijven kijken, in de hoop op een plotwending die alles oplost.

error: Kopiëren mag niet!