Verdachten mensenhandel ontkennen tenlastelegging

De drie verdachten, Marcel K. (26), Claudine K. (42) en Tonny T. (48), ontkenden allen tijdens hun verhoor seks met het minderjarige slachtoffer te hebben gehad. Ook ontkenden zij het 14-jarige meisje te hebben opgedragen om als commerciële sekswerkster te dienen. Marcel haalde het meisje op 4 september 2012 op van Lelydorp en bracht haar naar zijn woning in Commewijne. Volgens verklaring van de 14-jarige had zij toen seks met Marcel. Dit gebeurde in zijn woning. Marcel blijft erbij dat hij geen vleselijke gemeenschap heeft gehad. Na enkele dagen bracht hij haar naar het appartementencomplex van de verdachte Tonny. Het meisje vertoefde daar gedurende twee weken.
Volgens de verklaring van het meisje werkte zij als sekswerkster in de massagesalon van Tonny. Het meisje verklaarde heel gedetailleerd hoe de kamers eruitzien. Volgens de politie kloppen de beschrijvingen van het meisje met de situatie van het complex en hoe de kamers zijn ingericht. Tonny blijft erbij dat het meisje nimmer voor hem heeft gewerkt. Wat hij wel wist te vertellen, is dat zij samen met Marcel woont in een van zijn gehuurde appartementen. Het slachtoffer verklaarde eerder dat zij zowel met Tonny als met Claudine vleselijke gemeenschap heeft gehad. Dit wordt door beide verdachten steevast ontkend.
Kantonrechter Alida Joahnns  vroeg zich af wat voor voordelen het meisje zou hebben om een leugenachtige verklaring tegen de verdachten af te leggen. Claudine zegt zich heel goed te herinneren dat zij het meisje had opgehaald om het appartement, waarin zij met Marcel zou inwonen, op te ruimen. Hoofdofficier van justitie, Gracia Paragsing, maakte toen een opmerking dat Claudine zich niets meer van het geval kon heugen, maar zij wist wel te vertellen over de opruimingen. Dit had zij nimmer bij de politie verklaard. Na het verdachtenverhoor werd de zaak uitgesteld tot 11 april. Het Openbaar Ministerie zal dan haar strafvoorstel presenteren. De verdachten blijven allen in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!