Personeel Marwina Ziekenhuis luidt noodklok bij vicepresident

Het personeel van het Marwina Ziekenhuis, bij Albina in het district Marowijne, wil een oplossing voor tal van problemen, waarmee de instelling te kampen heeft. Zo’n 20 werknemers hebben woensdag 5 juni de noodklok geluid bij het Kabinet van de Vicepresident. Hun voornaamste punt is, dat er over de maand mei nog geen salaris was ontvangen. Zij hebben alle zorgpunten vervat in een petitie, waarvan exemplaren werden overhandigd aan vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Vicepresident Brunswijk brak ter plekke een lans voor het ziekenhuispersoneel. Het kan er bij hem niet in dat de salarissen over mei nog niet zijn overgemaakt. Dit werd ook beaamd door minister Ramadhin. Hij gaf aan dat de lonen uit overheidsbijdrage worden betaald, waarvoor maandelijks goedkeuring geschiedt. Brunswijk stelde voor dat dit niet meer maandelijks gebeurt, maar direct voor een jaar, hetgeen werd toegejuicht door het personeel.

De vicepresident vroeg ook de aandacht van de bewindsman voor de overige problemen, waarmee het Marwina Ziekenhuis kampt. Het personeel vraagt in de petitie ook om de overbruggingstoelage, achterstallige betalingen, secundaire arbeidsvoorzieningen, een specialist, verbeterde en gegarandeerde gezondheidszorg alsook een algemeen directeur die het ziekenhuis naar grotere hoogten kan tillen.

Op minister Ramadhin en vicepresident Brunswijk werd een beroep gedaan de problemen serieus te nemen en de aandachtspunten terstond te realiseren. Brunswijk zei er persoonlijk werk van te zullen maken dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. Minister Ramadhin stelde, dat het ziekenhuis in vijf fasen operationeel wordt gemaakt volgens een plan dat voor twee jaar is uitgezet. De regering is volgens de bewindsman ook doende een algemeen directeur aan te stellen, zo is te lezen op de Facebookpagina van vicepresident Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!