Powakkaschool krijgt elektriciteit voor computerklas

De St.Wilhelmus Powakkaschool krijgt een totale aanpak. Er worden 2 lokalen, een magazijn, een kantoor voor de schoolleider en een toilettengroep bijgebouwd. Deze bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de Taskforce Onderwijs van het Kabinet van de President. Met tussenkomst van het commissariaat is er -met financiën van Digicel- een lokaal bijgebouwd voor computeronderwijs. Volgens de schoolleider, Ronald Hanenberg, is het van belang dat zijn leerlingen nu al computeronderwijs genieten, omdat er in het verder onderwijsproces ook meer hierover wordt gedoceerd. Computeronderwijs  is ook belangrijk, omdat de technologie de totale ontwikkeling bepaalt.
De school beschikte nooit over elektriciteit. Met tussenkomst van Unicef heeft het ministerie van Onderwijs zonnepanelen geplaatst voor stroomtoevoer naar de computerklas. ‘Binnenkort worden 26 laptops geschonken aan de school waarna computeronderwijs tegen eind maart al kan worden onderwezen. In eerste instantie zullen de leerlingen kennis maken met de computer, waarna zij met software programma’s zullen werken. De leerkrachten zullen eerst getraind worden om het computeronderwijs over te brengen aan de leerlingen’, zegt Hanenberg.
Volgens Hanenberg moet een school over een computer, beamer, printer of mediatheek beschikken om het onderwijsproces te vergemakkelijken. De laptops worden na gebruik veilig bewaard in een speciale brandkast. Het commissariaat heeft ook dievenijzer aangebracht in het lokaal om ongewenste gasten buiten te houden. De gemeenschap van het dorp Powakka zal in later stadium ook toegang krijgen tot deze faciliteiten, weliswaar tegen een geringe vergoeding, zodat er betaald kan worden voor het instant houden van de computers.

error: Kopiëren mag niet!